Oddech i koncentracja vol 2: Z naukowej perspektywy. 14.05.2017

Drugi warsztat z serii weekendowego cyklu spotkań Prowadzi Mateusz Konopacki. Na warsztacie opowie o tym, o czym z reguły mówi się za mało bo nie ma na to czasu na zajęciach Jogi. W części teoretycznej Mateusz opowie o najnowszych badaniach na temat medytacji. Jak praktyka zmienia mózg? Czy medytacja wpływa na dobrostan? W części praktycznej ćwiczenia oddechowe i medytacyjne. Koszt:

Czytaj więcej

Koncert muzyki indyjskiej Lucyan i Maurizio Murdocca (Włochy)

Koncert muzyki opartej na tradycji Indii – sitar, tabla (bębny indyjskie), bansuri (flety indyjskie) Lucyan (sitar – indyjski instrument strunowy, indyjski flet „bansuri”) i Maurizio Murdocca Włoch z (tabla – zestaw dwóch bębnów indyjskich). Polsko-włoski duet przedstawi muzykę opartą na tradycji indyjskiej z elementami nowoczesności. Będą to kompozycje Lucyana oraz utwory indyjskie. W ramach koncertu muzycy przybliżą publiczności ich instrumenty,

Czytaj więcej

Oddech i koncentracja. Głęboka praktyka Jogi

Pierwszy warsztat rozpoczynający weekendowy cykl spotkań. Prowadzi Mateusz Konopacki. Na warsztacie opowie o tym, o czym z reguły mówi się za mało bo nie ma na to czasu na zajęciach Jogi. O co w tym wszystkim chodzi? Skąd wzięła się Joga i jaka jest jej historia? Jaka jest rola oddechu w Jodze? Po co ta medytacja? W części teoretycznej warsztatów

Czytaj więcej

Wielkanocne wianki – warsztaty

Wiosna puka już do okna, Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami dlatego z tej okazji Kwiaciarnia Bez Ogródek w kreatywnej przestrzeni na piotrkowskiej organizuje dla Was warsztaty z plecenia wianków Wielkanocnych, na które serdecznie zapraszamy. W trakcie warsztatów samodzielnie wykonacie wianek, którym ozdobicie wejście do domu bądź stół Wielkanocny. Może stanowić on również wyjątkowy prezent dla bliskich z okazji świąt. My

Czytaj więcej

Joga dla dzieci – kurs instruktorski

Prowadzi: Michał Czerny & Krzysztof Sylwestrzak   Kurs skierowany jest zarówno do przyszłym nauczycieli jogi dla dzieci jak i prowadzących zajęcia w placówkach edukacyjnych, wychowawców zimowisk i kolonii, a także kreatywnych rodziców.   Uczestnicy dostaną wiedzę w zakresie rozgrzewki ruchowej, jogowych asan dla dzieci, zabaw edukacyjnych, technik relaksacyjnych, pracy z większa grupą opartej na współpracy a nie rywalizacji. Podczas dwóch

Czytaj więcej

Wegańskie słodycze bez cukru i mąki – warsztaty kulinarne

Więcej informacji już wkrótce! Degustacja i wspólna celebracja smaków: – czekoladowe brownie z kremem czekoladowym i gruszką – sernik z figą i wanilią Wspólne przygotujemy: – batony z zielonym jęczmieniem – jaglaną caffe latte – różana panna cotta lub inna inna słodka niespodzianka Koszt: 65/osoba Cena obejmuje: – degustację wcześniej przygotowanych smakołyków – zrobienie 3 pysznych i zdrowych słodkości (w

Czytaj więcej

Kurs malowania henną 19.03.2017

Kurs malowania henną z Mehendi Masala 2017 http://kurs.mehendi.pl/ Zapraszam serdecznie na nową odsłonę warsztatów sztuki mehendi. Przedstawiam pięciogodzinny autorski kurs malowania naturalną henną, który składa się z dwóch części – grupy początkującej „Namaste henna” oraz średnio-zaawansowanej „Radża henna”. Kurs obejmuje teorię o sztuce i tradycji mehendi, wiedzę o właściwościach henny, zapoznanie się z różnymi stylami, dużo ćwiczeń przygotowujących do wykonania

Czytaj więcej

Osobiste malowanie Mandali

Nie każdy wie ale w kole Mandali ukryta jest niezwykła wiedza o nas samych. Celem warsztatów jest dostrzeżenie i pielęgnowanie wewnętrznej mocy. To okazja to zaistnienia. Odrodzenia się i oczyszczenia. Podczas warsztatów spojrzysz na siebie z innej perspektywy i zaznasz wewnętrznej transformacji. Malowanie osobistej Mandali to wyjątkowa podróż w głąb siebie, tym samym możliwość rozwoju osobistego, i przeżycia niezwykłe przygody.

Czytaj więcej

Warsztaty kulinarne z Weganon – pasty

A co będziemy pichcić? A same cuda! – hummus z pieczoną marchwią i suszonymi pomidorami – pasta z grochu, duszonego pora i pieczonych jabłek – pasta z groszku, bazylii i jarmużu – pasztet z soczewicy, grzybów i duszonej cebuli bez pieczenia – daktylowa pasta z kaszy jaglanej i ciecierzycy z cynamonem – korzenne smarowidło z białej fasoli, kakao i cytrusów

Czytaj więcej

Najnowsze Wpisy